Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Η Liberland, ένα ανεξάρτητο μικροκράτος που βρίσκεται στα Βαλκάνια και καταλαμβάνει ένα κομμάτι γης μεταξύ της Σερβίας και της Κροατίας, ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα κατασκευαστεί στον εικονικό κόσμο, γνωστός και ως metaverse. Το κράτος αυτό, ένα νησάκι στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη ουσιαστικά, στην καρδιά της Ευρώπης ιδρύθηκε το 2015 και προτίθεται να αναπτύξει μια εικονική πόλη για τους πολίτες της, με τη βοήθεια των Zaha Hadid Architects. Αυτή η πόλη θα παρέχει κατοικίες για τους πολίτες της και αναμένεται να διευρύνει την επιρροή και τη φήμη της χώρας.



Αν και η μικροσκοπική αυτή χώρα δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως χώρα (αν και τον Αύγουστο υπήρξε μιαν συμφωνία με την Κροατία), έχει περίπου 7.000 εγκεκριμένους κατοίκους και υπάρχουν περίπου 700.000 αιτήσεις για υπηκοότητα που εξετάζονται. Η έκταση της είναι 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι αμφισβητούμενη γη και δεν διεκδικείται από καμία άλλη χώρα. Μάλιστα ήδη ορισμένα πραγματικά κτίσματα έχουν δημιουργηθεί πάνω στο έδαφος της.

Η χώρα έχει δομηθεί από τον Τσέχο ιδρυτή και πρόεδρο της Vit Jedlička με φιλελεύθερες απόψεις και με στοχεύσεις δημιουργίας ενός νέου μοντέλου κράτους με βάση την ατομική ελευθερία και την οικονομική ελευθερία. 

Tώρα, για όποιον θέλει περισσότερη συγκίνηση, εδώ είναι και ο επίσημος ιστότοπος της... χώρας, https://liberland.org/.