ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΤΟΥ ΣΚΙ


Οι τουριστικές περιοχές των νότιων Άλπεων μετρούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ψυχές ως μόνιμο πληθυσμό, αλλά δέχονται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Δυστυχώς για αυτούς τους επισκέπτες, μερικές από τις περιπέτειες τους θα τους οδηγήσουν στο νοσοκομείο. 

Στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, τα περιστατικά είναι σποραδικά και κλιμακωτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, δεν είναι ασυνήθιστο οι ασθενείς να ξεπερνούν τους είκοσι την ημέρα, οι οποίοι συνήθως μεταφέρονται με περιπολικό σκι σε ένα ένα μικρό τμήμα επειγόντων περιστατικών, μια κλινική καταγμάτων με εγκαταστάσεις ακτινογραφίας και υπερήχων. Στο ίδιο κτίριο υπάρχει φαρμακείο, φυσιοθεραπευτήριο και καφετέρια. Αυτή η αίθουσα πρώτων βοηθειών μοιράζεται με τα περίπολα του σκι, μια αφοσιωμένη ομάδα έμπειρων επαγγελματιών του βουνού, οι περισσότεροι από τους οποίους μετρούν πολλές χειμερινές περιόδους στο βιογραφικό τους.


Αυτές οι ομάδες περιπολίας και ασφάλειας περιλαμβάνουν πλήρους απασχόλησης και εθελοντές περιπόλους σκι, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, τεχνικούς, εκπαιδευτές εξοπλισμού σκι και διαχειριστές χώρων σκι, οι οποίοι εμπλέκονται στις πολυεπιστημονικές δραστηριότητες της περιπολίας και της ασφάλειας του σκι. Όλοι αυτοί περνούν μια απαιτητική εκπαίδευση τόσο σωματική όσο και ψυχική, αφού κάθε μέρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο βασικός στόχος της περιπολίας σκι, όπως περιγράφεται στον κανονισμό-οδηγό, είναι η διαχείριση της δημόσιας ασφάλειας στο θέρετρο σε θέματα χιονιού. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν:
α) Εργασίες ελέγχου χιονοστιβάδων
β) Άμεση δράση
γ) Παροχή Πρώτων Βοηθειών
δ) Συμβολή στη διατήρηση της συνολικής ασφάλειας του καταλύματος.

Όπως ισχυρίζονται μεγάλοι οργανισμοί των περιπόλων σκι, δεν υπάρχουν ίδιες μέρες στα βουνά και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Διαφορετικές στρατηγικές αναπτύσσονται κάθε μέρα και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν τόσο γρήγορα όσο ο καιρός, ωστόσο η μαγεία της φύσης εκείνη την εποχή και η αγάπη τους για το βουνό και τον συνάνθρωπο, τους κάνει να θεωρούν την δουλειά τους ως την πιο συναρπαστική του κόσμου.