Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται από τον ιαπωνικό όμιλο Μοri δεν βρίσκονται στο έδαφος και δεν χρειάζονται έδαφος.

Οι ρίζες του φυτού προέρχονται από μια συσκευή που είχε αρχικά σχεδιαστεί για ιατρική περίθαλψη (αιμοκάθαρση). Τα φυτά αναπτύσσονται στην κορυφή της κατασκευής και οι ρίζες αναπτύσσονται στο πλάι.

Εκτός από το ότι επιτρέπει στο λαχανικό να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον, η τεχνική της κάθετης γεωργίας όπως ονομάζεται, καταναλώνει 90% λιγότερο νερό από την παραδοσιακή γεωργία και δεν χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα, καθώς το εν λόγω σύστημα αποκλείει ιούς και βακτήρια.


Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι επιτρέπει την καλλιέργεια χωρίς γη ή σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση στο νερό, μια αυξανόμενη ανησυχία παγκοσμίως. Η μέθοδος καλλιέργειας χωρίς γη είναι γνωστή και ως υδροπονική γεωργία.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι αγρότες γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο απαραίτητα στοιχεία σε διάφορα στάδια όπως παραδείγματος χάρη τη περιεκτικότητα της ζάχαρης στη ντομάτα ή ακόμα και το μέγεθος, σχήμα ή χρώμα της ντομάτας.

Επίσης μέσω αισθητήρων ελέγχονται το τεχνητό φως, τα θρεπτικά συστατικά, το διοξείδιο του άνθρακα και η θερμοκρασία της υδροπονικής καλλιέργειας.

Το τεχνητό φως προκαλεί τα φυτά να αναπτυχθούν γρήγορα και η ελεγχόμενη διαχείριση εξαλείφει την απώλεια ασθενειών.

Σε μια χώρα όπου η μέση ηλικία του Αγρότη είναι τα 67 έτη, η νέα ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε μεγάλη βάση στο ζήτημα αυτό απελευθερώνοντας κονδύλια καθώς επίσης προτρέποντας με κίνητρα εταιρείες κολοσσούς, όπως η Νissan, να ασχοληθούν με την γεωργία με πρόσφατα παραδείγματα τα ειδικά ρομπότ τρακτέρ και τα πολλά εξαρτήματα τέτοιων ειδών θερμοκηπίων.



Η ιαπωνική τεχνολογία επιτρέπει την παραγωγή ντομάτας στην έρημο, όπως συμβαίνει στο Ντουμπάι.

Ειδικά έργα εκτελούνται ήδη στην Αφρική, όπως στη Σενεγάλη όπου επένδυσαν στην εκπαίδευση γεωργικών τεχνικών και στη μεταφορά κυρίως τεχνολογίας άρδευσης.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε από τέσσερις σε επτά τόνους ρυζιού ανά 10 στρέμματα και τα εισοδήματα των παραγωγών αυξήθηκαν κατά περίπου 20%.

Η ιαπωνική στρατηγική είναι η προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και η επέκταση του εμπορίου βιώσιμων γεωργικών μηχανημάτων σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Ωστόσο πέραν της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και άλλες χώρες-λόγου χάρη στην Ολλανδία μια τέτοια καλλιέργεια πρότυπο από δυο αδέλφια σε μερικά στρέμματα φθάνει να καλύψει ανάγκες μιας ολόκληρης πόλης σε λαχανικά-προσπαθούν η παραγωγή τους να πληροί τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων, την ασφάλεια και ευημερία των εργαζομένων και τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της τεχνολογίας διαμορφώνοντας παράλληλα την πολυπόθητη και απαιτητική εθνική μάρκα των προϊόντων.