SHIKI-SHIMA

Mε δέκα βαγόνια σύνολο, εκ των οποίων τα έξι είναι καμπίνες, τα δυο παρατήρησης και τα υπόλοιπα μπαρ και εστιατόριο το Shiki-Shima-που τον τρέχον μήνα έκλεισε ένα χρόνο ταξιδιών-θεωρείται το πιο χλιδάτο τραίνο της υφηλίου. Τόσο περιζήτητο από Ιάπωνες και τουρίστες που μοιάζει πιο πιθανό να βρεις τον Κάριους στο τηλέφωνο αντί εισιτηρίου(σσ.10χήνες ευρουλάκια)του αριστουργήματος της καβασάκι.

Με 15 σουίτες-μεζονέτες και δυο υπερλούξ παρέχει κάθε δυνατή πολυτέλεια στους επιβάτες του.

 

Με υλικά αποκλειστικά από πόρους(ξύλα,πέτρες,γυαλί και οτιδήποτε σχετίζεται με τον διάκοσμο)τοπικών περιοχών ενώ και η σχεδίαση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ιαπωνική παράδοση,κάτι σαν τον ΟΣΕ δηλαδή, κάνοντας το κάθε βαγόνι να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη με το παρατηρητήριο και το βαγόνι δείπνου να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερα στα βαγόνια παρατηρητηρίου έχει τοποθετηθεί η τελευταία τεχνολογία στο τζάμι ώστε το φως που το διαπερνά από κάθε γωνία να μην σε τυφλώνει αλλά να αντιστρέφεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σου προσφέρει πεντακάθαρη ορατότητα ακόμα και στις πιο ηλιόλουστες ημέρες.

 

Και αν η διακόσμηση είναι εξαιρετική τότε είναι περιττό να αναφέρουμε για την μηχανική αρτιότητα του τραίνου όσο και για την έμφυτη ευγένεια του πληρώματος του, που αποτελείται αποκλειστικά από Ιάπωνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για shiki shima
Αποτέλεσμα εικόνας για shiki shima
 
Η χάραξη του ταξιδιού έχει γίνει τόσο προσεκτικά ώστε προσφέρει εναλλαγή εκπληκτικών τοπίων στον ταξιδιώτη. Ένα ταξίδι πάνω σε αυτό το απίθανο ξενοδοχείο-τραίνο διαρκεί τρεις ημέρες και μας ξεναγεί κυρίως την ανατολική πλευρά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.