ΜΟΥΝΤΙΑΛ AΦΟΥ

Ώπα ώπα μιλάμε για το υπέρτατο γεγονός του summer18. Κάνω στην άκρη συνομωσίες, φεστιβάλ, εξωγήινους, προσπαθώ(μάταια)να χωνέψω ακόμα και την Ζαλγκίρις, και μετράω τις ημέρες. Ναι μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ, όλη μέρα η TV να παίζει μπάλα. Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι κάποιες θα αρχίζουν να βαριούνται αλλά ευκαιρία να μάθετε το οφσάιντ μια και καλή. Υπομονή, θα περάσει, δυστυχώς. Α, πάρε ένα μάτι αυτήν την μικροανάλυση των ομάδων και στείλε τον δικό σου αδιάβαστο με την ατάκα του στυλ "καλός παίχτης αυτός ο Ζαγιέκ του Μαρόκο που θα παίξει στο Μουντιάλ ή το deep defence style της Αιγύπτου ίσως να μην την βοηθήσει με την Ουρουγουάη".

Γκρουπ Α

Ρωσία: Οι οικοδεσπότες καλούνται να ξεδιπλώσουν-επιτέλους-το ταλέντο τους σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με άκρως ποιοτική επίθεση με αιχμή του δόρατος, τους Σμόλοφ και Κοκόριν μπορούν να κάνουν ευτυχισμένο τον Πούτιν και να προχωρήσουν αρκετά στη διοργάνωση. Παίχτες που αξίζει να ρίξεις μια ματιά, ξέχωρα από τους γνωστούς, είναι τα διδυμάκια της Λοκομοτιβάρας, Αλεξέι και Άντον Μίραντσουκ και ο Γκολοβίν της Τσσκα. Επιθυμία...Θέλω να το σηκώσουν!

Ουρουγουάη: Με Καβάνι και Σουάρεζ και βάθος σε όλες τις γραμμές μοιάζουν ομάδα όνειρο. Ιδιαίτερης αναφοράς η νέα γενιά μέσων της με τους Βαλβέρδε, Μπετανκούρ και Περέιρο να διαπρέπουν. Γνώμη μου είναι ότι με νορμάλ απόδοση στο παιχνίδι τους, θα τους δούμε εύκολα στους 8.

Αίγυπτος: Sit Back με δόγμα Κούπερ και ότι μπορεί να κάνει μπροστά ο πιο φορμαρισμένος, τη δεδομένη στιγμή, παίκτης του κόσμου, Μο Σάλαχ. Χωρίς πίεση και με πολλούς οπαδούς, πάνε για την υπέρβαση οι πρωταθλητές Αφρικής. Έκπληξη κάτι άλλο εκτός της τρίτης θέσης στο γκρουπ.

Σαουδική Αραβία: Η γηραιότερη ομάδα του τουρνουά (29 έτη μ.ο.) και θεωρητικά η πιο αδύναμη.

Γκρουπ Β

Ισπανία: Ίσκο και Σίλβα οι κινητήριοι άξονες της Ισπανίας που ναι μεν παρουσιάζεται ποιοτική αλλά και πάλι προβλέψιμη.

Πορτογαλία: Έστω και δύσκολα και με τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα, η ομάδα του Ρονάλντο θα περάσει το γκρουπ (λογικά) ως δεύτερη αλλά ως εκεί.

Μαρόκο: 20 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του το υποσαχάριο κράτος θα μας παρουσιάσει εικόνα παρόμοια της Αιγύπτου. Άμυνα και ο Θεός βοηθός. Ο Ζαγιέκ του Άγιαξ ότι καλύτερο διαθέτει.

Ιράν: Μπορεί με τύχη κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Το ευτύχημα της ομάδας είναι ότι αποτελείται από παίχτες-εργαλεία που διαθέτουν καλό ποιοτικό επίπεδο ενώ παίζουν σε τοπ πρωταθλήματα. Ο Αζμούν της Ρούμπιν Καζάν και ο Γοδός της εκπληκτικής Έστερσουντ αξίζουν την προσοχή μας.

Γκρουπ Γ

Γαλλία: Με τον απίθανο Γκριεζμάν και τον Εμπαπέ οι τρικολόρ μπορούν να μπουν σφήνα στα μεγάλα φαβορί Γερμανία, Βραζιλία και Αργεντινή. Μειονεκτούν στο αριστερό μπακ.

Αυστραλία: Ο Λέκι της Χέρτα ότι καλύτερο για την ομάδα που προκρίθηκε μέσω πλέι οφ νικώντας την Ονδούρα.

Περού: Ωραία, νέα και με κατοχή μπάλας στο ματς μπορεί να εμφανίσει κάτι αξιόλογο στα γήπεδα της Ρωσίας. Με Φαρφάν και τα εξαιρετικά της άκρα ( Κόρζο/Τραούκο) πάει να χτυπήσει την πρόκριση. Ανυπομονώ να τους δω.

Δανία: Με το νέο Λάουτρουπ, τον Έρικσεν της Τότεναμ και με το 4-3-3 να λειτουργεί αρμονικά, κάθε ματς της θα έχει ενδιαφέρον. Ίσως οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις πάγκου να της δίνουν ελαφρύ προβάδισμα για την δεύτερη θέση.

Γκρουπ Δ

Αργεντινή: Ή τώρα ή ποτέ για τον Λίο! Ήρθε η ώρα να φύγει το φάντασμα του Ντιέγκο; Προσεχώς....

Κροατία: Η καλύτερη Κροατία της εικοσαετίας με Μόντριτς ηγέτη σε έναν πολύ ανοιχτό όμιλο για την προνομιούχα θέση νούμερο δύο.

Νιγηρία: Με αστέρι τον Μόζες της Τσέλσι και ενεργητικούς ball winners μέσους και αυτή μπαίνει στο σωρό για την δεύτερη θέση.

Ισλανδία: Ένα έθνος-Μια ομάδα. Σίγκουρσον και Μάγκνουσον οι μοχλοί της ομάδας που λειτουργεί άψογα το 4-4-2 πάει για άλλη μια έκπληξη.

Γκρουπ Ε

Βραζιλία: Από το Μουντιάλ της οργής, πριν τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της εκδίκησης; Η ομάδα της Nike θέλει και πρέπει να δώσει απαντήσεις στο τουρνουά της Adidas απεναντι στις ομάδες της, με κυριότερες την Γερμανία και την Αργεντινή. Ο Νεϊμάρ όλα τα λεφτά.

Ελβετία: Τα πολυεθνικά ρολόγια, πίσω είναι δυνατά αλλά μπροστά τίποτα το αξιόλογο για τέτοιο επίπεδο. Oι αντίπαλοι για την πρόκριση είναι βατοί και αυτό της δίνει ελπίδες. Ζακάρια το νέο ταλέντο.

Κόστα Ρίκα: Ηγέτης ο γκολκίπερ Νάβας και με σύστημα 5-4-1, δύσκολα θα επαναλάβει επιτυχίες των προηγούμενων ετών.

Σερβία: Αυτή και αν είναι ερωτηματικό. Αναμφίβολα ποιοτική, αναμφίβολα κυκλοθυμική. Το απόλυτο question mark. Ο Mιλινκοβιτς-Σάβιτς της Λάτσιο, νέος σούπερ σταρ των Σέρβων.

Γκρουπ ΣΤ

Γερμανία: Ομάδα με αρχές εδώ και πολλά χρόνια. Ο Τόνι Κρος θέλει να την οδηγήσει στο τελικό.
Φαβορί και φέτος. 4-2-3-1 η πετυχημένη συνταγή.

Σουηδία: Με τρομερή πειθαρχία και πείσμα αφού απέκλεισαν την Ιταλία στα πλειοφ, μπορούν να κοντράρουν κάθε αντίπαλο. Με πολλές αλλαγές και νεαρούς παίκτες(κυρίως από μεσαίου μεγέθους ομάδες)η παρουσία τους στη διοργάνωση. Ο Φόρσμπεργκ της Λειψίας  το αστέρι των Βίκινγκς.

Nότια Κορέα: Χωρίς προσδοκίες, χωρίς κίλερ επιθετικούς, χωρίς να μπορώ να προφέρω να ονόματα τους η πλάστιγγα γέρνει προς την αδιαφορία.

Μεξικό: Παικταράδες που προκρίθηκαν άνετα. Με σύστημα επιθετικό που στηρίζεται στα άκρα μπορεί να βγάλει τους μεξικανούς στους δρόμους ακόμα και το μεσημέρι... Ο γεννημένος το 1995 ταχύτατος wínger Λοζάνο της Αϊντχόβεν θα αποδείξει γιατί τον θέλουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Γκρουπ Ζ
 
Παναμάς: Πειθαρχημένο αμυντικογενές γκρουπ παικτών που κατεβαίνει χωρίς άγχος. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο αξιών παικτών, η κεντροαμερικανική ομάδα είναι η πιο φθηνή της διοργάνωσης. Θα μαζέψει εμπειρίες και γκολ.

Τυνησία: Η πιο πετυχημένη αφρικανική εθνική των τελευταίων ετών θα πέσει δύσκολα. Με attacking full back και bwb  μέσους κάνει την ζωή των αντιπάλων δύσκολη. Χαζρί και Σλιτί αξίζουν την προσοχή μας.

Βέλγιο: Εδώ ήθελα να κάνω copy paste με τα λεγόμενα για Ισπανία.Παίκτες φοβερής ποιότητας, αλλά εδώ, λόγω DNA ομάδας, ίσως να υπερισχύσει το "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι".

Αγγλία: Πότε θα κάνει ξαστεριά; Τί ανάλυση να κάνεις για τους τρελούς του νησιού; Το τόπι το γνωρίζει άριστα και ο μασέρ της ομάδας αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά....Τρίπιερ, ΝτέλεΆλι,Κέιν δηλαδή η τότεναμ, ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τύχες της πολύ νεανικής Αγγλίας. Επειδή αυτή την φορά δεν υπάρχει η τρομερή πίεση προηγούμενων ετών, θεωρώ ότι οι Άγγλοι θα μας εκπλήξουν πολύ ευχάριστα.

Γκρουπ Η

Ιαπωνία: Star player ο Γιοσίντα και με  overall 4-3-3 η Ιαπωνία έχει τύχη στον όμιλο του θανάτου αφού δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί.

Σενεγάλη: Ομάδα δυνατή σε όλες τις γραμμές με τον Μανέ της Λίβερπουλ να την οδηγεί με σταθερά και σίγουρα βήματα σε κάθε αγώνα της. Ενδιαφέρουσα η παρουσία της, ικανή για το καλύτερο.

Πολωνία: Η μεγάλη ανησυχία είναι η άμυνα της. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλεύουν σύστημα  με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Πέραν του Λεβαντόσκι, οι Ζιελίνσκι και Γκροζίτσκι άξιοι αναφοράς.

Κολομβία: Μια απτά ίδια με Πολωνία στην αμυντική της γραμμή. Κέντρο και επίθεση αρκετά ισχυρή με τον Χαμές Ροντρίγκεζ να δεσπόζει. Γενικά όλες οι ομάδες του ομίλου έχουν ίδιες πιθανότητες για τις δύο θέσεις.


Πολλά γκολ να μπουν και η καλύτερη ομάδα ας το πάρει, μόνο να μην είναι η Γερμανία αυτή.