EYE'S WALK DIGITAL FESTIVAL

Από αύριο 15/1 και για ένα μήνα το Eye's Walk Digital Festival θα βρίσκεται στην πανέμορφη Ερμούπολη. Ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει μορφές τεχνολογίας με το πολιτιστικό υπόβαθρο της πόλης που βρίσκεται. Στην προκείμενη περίπτωση η πρωτεύουσα της Σύρου μπαίνει στο μικροσκόπιο και πάλι, με τα υπέροχα νεοκλασικά της κτήρια και την εν γένει ρυμοτομία της.

Οι διοργανωτές ελπίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στηριζόμενοι στην περσινή εντυπωσιακή  παρουσία 1600 Eye's Walkers, των 14000live θεάσεων στα social media και με την παράλληλη παρουσία φορέων και καλλιτεχνών από το Αιγαίο, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Οι κατευθύνσεις-δράσεις θα είναι: 

-Art Installations τα οποία θα προσαρμοστούν σε κεντρικής σημασίας σημεία της πόλης. Μέγιστη διάρκεια : 5 λεπτά
 
-Site-specific installations / Performing art and dance σε δημόσιο χώρο. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις που θα ενισχύουν τη συμμετοχή της κοινότητας του νησιού.
Μέγιστη διάρκεια : 10 λεπτά
 
-Augmented reality projects μέσω της χρήσης έξυπνων κινητών/συσκευών, αλληλεπίδραση εικόνας και ήχου, Interactive (motion detection) animation.
 
Με τον τρόπο αυτό έχουμε  την τέχνη και την τεχνολογία σε δημόσιο χώρο ως εμπειρία και παράλληλη δράση δημιουργίας με τη κοινότητα.