Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΤΑ

Άρχισε να κτίζεται το 2013 και υπολογίζεται ότι σε ένα χρόνο περίπου θα δοθεί σε λειτουργία. Ο πύργος της Τζέντα θα αποτελέσει το πιο ψηλό κτήριο του πλανήτη με 167 ορόφους και με αυτό το τρόπο η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας παίρνει τα σκήπτρα από το Ντουμπάι των Η.Α.Ε. .
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ‫برج المملكة‬‎
 
2,200 θέσεις πάρκινγκ, 200δωμάτια πεντάστερου ξενοδοχείου, 440διαμερίσματα και 60 ασανσέρ(10m/s) είναι μερικά εντυπωσιακά νούμερα του εν λόγω ουρανοξύστη.

Το ύψος του θα είναι κάτι λίγο περισσότερο από χίλια μέτρα(1008m)ενώ το ολικό εμβαδόν θα υπερβαίνει τα 530.000 τετραγωνικά μέτρα!! Το κόστος του μόλις 1δις ευρώ.

Φυσικά και θα κάνει απόσβεση η ιδιοκτήτρια εταιρεία αφού ήδη  brand names κολοσσοί έχουν νοικιάσει ή αγοράσει χώρους για γκαλερί, μπαρ, ρεστοράν, μαγαζιά, γραφεία ακόμα και γήπεδα τένις. Στην κορυφή του θα υπάρχει και η μεγαλύτερη ατραξιόν, το μεγαλύτερο παρατηρητήριο που έχει γίνει ποτέ.

O πύργος της Τζέντα αποτελεί το πρώτο κτίσμα του μεγαλόπνοου σχεδίου των Σαουδαράβων για ολόκληρη τη πόλη της Τζέντα κόστους είκοσι δις ευρώ ώστε η πόλη της ερυθράς θάλασσας να γίνει παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.  

Έτσι για να καταλάβουμε που ρέει το χρήμα  να τονίσουμε ότι στην άτυπη αυτή κόντρα των ψηλών κτηρίων, στη πρώτη δεκάδα δεν υπάρχει κάποιο στην Ευρώπη ή στην Β.Αμερική αλλά όλα βρίσκονται αποκλειστικά στην Ασία.