Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Έρευνες επί ερευνών, από ειδικούς και μη, κατέληξαν πρόσφατα στη τελική δεκάδα με τις χώρες που διαθέτουν το καλύτερο φαγητό.

Σχετική εικόνα


10. HΠΑ. Λογικό αφού πλέον είναι η παγκόσμια κουζίνα με το cheeseburger να αποτελεί τη ναυαρχίδα και το πιο αναγνωρίσιμο προϊόν της.

9. Μεξικό. Ok. Αν σου αρέσουν τα πικάντικα  tacos και η sause mole (συνδυασμός μπαχαρικών, πιπεριάς και σοκολάτας) τότε η επιλογή στη θέση αυτή είναι δεκτή.

8. Ταϊλάνδη. Μάλιστα. Το street food και το κάτι σαν λάδι που βάζουν στα έντομα που τσιγαρίζουν, το ονομάζουμε φαγητό. Δε θα πάρω. Οι ειδικοί λένε ότι θα με ενθουσιάσει η σαλάτα Somtam. Δε θα πάρω και πάλι.

7. Ελλάδα. Μόνο; Τελοσπάντων. Στην οροφή της κουζίνας τοποθετούν το λάδι και τη σπανακόπιτα.

6. Ινδία. Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα. Ρωτά και εμένα τί ωραίο φαγητό έφαγα στη Βομβάη. Η έρευνα παρουσιάζει την dosa (είδος πανακότας) ως κάτι το φοβερο. Όχι, dose dosa αλλού!

5. Ιαπωνία. Γούστα είναι αυτά με τις ασιατικές κουζίνες. Το γνωστό sushi κυριαρχεί.

4. Ισπανία. Στα συν το churros, τηγανητό ζυμάρι που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά.

3. Γαλλία. Στη πυραμίδα της γαλλικής κουζίνας βάζουν την πασίγνωστη μαρέγκα, macaron.

2. Kίνα. Ουσιαστικά η πάπια Πεκίνου καταλαμβάνει το νούμερο δύο της λίστας.

1. Ιταλία. Αναμενόμενο. Τα είπαμε και σε προηγούμενο ποστ. Η πίτσα είναι στη λίστα της ουνέσκο και αυτό τα λέει όλα με την προϋπόθεση να μην είναι κατεψυγμένη και πλαστική με δόση φούρνου μικροκυμάτων όπως στις πιτσαρίες της Βενετίας.