ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΕΣ

Με κριτήριο την ύπαρξη επιβατικών δρομολογίων είτε από ξηρά, είτε από θάλασσα, είτε από αέρος βγήκε η λίστα των είκοσι χωρών με τις περισσότερες δυσκολίες για έναν τουρίστα. Ας τις δούμε.

20/Ταϊλάνδη: Μεγάλη αύξηση εγκλήματος την τελευταία 15ετία καθιστούν την ασιατική χώρα ως μη ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό.

19/Δημοκρατία του Κονγκό: Συχνή συνάντηση με ένοπλες ομάδες που προσπαθούν ανά περιοχές να επιβληθούν. Η πρωτεύουσα Κινσάσα έχει υψηλή εγκληματικότητα ενώ καλό είναι η αποφυγή λήψης φωτογραφιών καθώς και η μη εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε σου προσφέρει συμβουλές ή βοήθεια.

18/Γουατεμάλα: Εμπόριο λευκής σαρκός και ληστείες είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι για τους τουρίστες.

17/Νότια Αφρική: Βιασμοί και φόνοι κατατάσσουν δυο μεγάλες πόλεις της (Κέιπ Τάουν και Γιοχάνεσμπουργκ) από τις πρώτες παγκοσμίως.

16/Τζαμάικα: Συνίσταται η παραμονή αποκλειστικά και μόνο εντός του τουριστικού θερέτρου.

15/Τσάντ: Ναρκοπέδια, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, της Άλ Κάιντα  και της Μπόκο Χαράμ  είναι οι πιο συχνές ειδήσεις στη Δημοκρατία του Τσάντ.

14/Μπαγκλαντές: Η αποφυγή αυτής της επιλογής έχει να κάνει κυρίως λόγω των ακραίων κλιματικών συνθηκών που επικρατούν αρκετές φορές στη περιοχή. Στα μείον προστίθεται και η συχνή παρουσία ισχυρών σεισμών.

13/Λίβανος: Η έντονη παρουσία εξτρεμιστικών οργανώσεων και η πολιτική αστάθεια που επικρατεί λειτουργεί αποτρεπτικά στη παρουσία επισκεπτών.

12/Μάλι: Με την πρωτεύουσα του, Μπαμάκο να βρίσκεται ουσιαστικά υπό κατάληψη τρομοκρατών δεν υπάρχει ασφαλές σημείο.

11/Ουκρανία: Η σύγκρουση στα ανατολικά με Ρώσους αυτονομιστές έχει οδηγήσει πολλούς  μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς να την αποφεύγουν συστηματικά.

10/Φιλιππίνες: Οι απαγωγές ξένων υπηκόων είναι σύνηθες φαινόμενο ακόμα και στη Μανίλα.

9/Κένυα:  Το Ναϊρόμπι και όλες οι πόλεις της χώρας είναι υπό τον έλεγχο εγκληματιών.

8/Ονδούρα: Το κράτος με το υψηλότερο ποσοστό φόνων παγκοσμίως. Ναρκωτικά και ληστείες αποτελούν καθημερινότητα.

7/Αίγυπτος: Η επισήμανση του αμερικανικού Υπ.Εξωτερικών και πλήθος τουριστικών οδηγών ως τη χώρα με τα περισσότερα επικίνδυνα σημεία στο κόσμο. Μην ταξιδέψεις! Ιδιαίτερα οι γυναίκες. Και αν χρειαστεί, να μην πας μόνη!

6/Νιγηρία: Ένα εκρηκτικό συνονθύλευμα τρομοκρατικών οργανώσεων ουσιαστικά ορίζει τις τύχες ενός έθνους.

5/Βενεζουέλα: Ελλείψεις ακόμα και σε βασικά αγαθά έχουν οδηγήσει αρκετούς πολίτες στη παρανομία. Το έγκλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

4/Ελ Σαλβαδόρ: Ναρκωτικά και όπλα σε μεγάλη κλίμακα, είναι η ρουτίνα της χώρας

3/Πακιστάν: Με συγκρούσεις θρησκευτικού περιεχόμενου σε πολλές περιοχές και την κυβέρνηση να απαγορεύει την είσοδο ξένων είναι αρκετά ενδεικτικό της κατάστασης της χώρας.

2/Κολομβία: Φτώχεια, εγκλήματα, όπλα και φουλ ναρκωτικά.

1/ΥεμένηΣου γκρινιάζει η γυναίκα; το αγόρι σου έχει κολλήσει με τη μπάλα; Στείλε την πρώτη, δήθεν για shopping therapy, τον δεύτερο εκεί με την μπερδεμένη δικαιολογία του επόμενου μουντιάλ. Τα λεφτά δεν είναι πολλά αλλά η αεροπορική εταιρία το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Η χώρα είναι ένα στοίχημα επιβίωσης ακόμα και για τους ντόπιους.