KASPERSKY:Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ KGB

H υποδόρια κυριαρχία των Ρώσων σε θέματα που δε τα περιμένεις είναι γεγονός. Ο συνδυασμός του παρελθόντος της ΕΣΣΔ, της μεγάλης έκτασης της χώρας και της έμφυτης τάσης για τον απόλυτο έλεγχο, πολλών ηγετών της από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου έως σήμερα με τον Πούτιν, δίνουν ένα εκρηκτικό μείγμα ως αποτέλεσμα.

Ο τομέας που μπορεί να σε εκπλήξει για τον λόγο ότι έχεις μάθει στην cia και nsa, είναι όχι απλά η κατασκοπία αλλά ο καθορισμός γεγονότων μέσω ηλεκτρονικών μέσων όπως-και-το λογισμικό, από τους Ρώσους.

Οι πρόσφατες φωνές για την ανάμειξη της ρωσικής Kaspersky στις αμερικανικές εκλογές και στο brexit έβγαλαν στην επιφάνεια και αυτή την πτυχή της ρωσικής πολιτικής. Γιατί ούτε η Kaspersky είναι τυχαία και ούτε ανεξάρτητη από το πολιτικό γίγνεσθαι του Κρεμλίνου και ας ισχυρίζεται το αντίθετο, αρνούμενη κάθε κατηγορία που της προσάπτουν οι δυτικοί.

Αποτέλεσμα εικόνας για kaspersky company

Δεν είναι λίγο στις 13Σεπτεμβρίου να βγαίνει η NSA και να κατηγορεί την Μοσχοβίτικη εταιρεία ανοιχτά για την εκλογή Τραμπ και ούτε στις 13Νοεμβρίου η ΜΙ6 της Αυτού Μεγαλειότητος να κατηγορεί για χακάρισμα του αποτελέσματος του Brexit. Μάλιστα ακόμα και η Ισπανία μέσα στο παραλήρημα της, κατηγόρησε ρωσικό δάκτυλο για την προκήρυξη  επίσημου δημοψηφίσματος στη Καταλονία με εμφανή στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Kaspersky Lab,όπως είναι το πλήρες όνομα της, με 3500-φανερούς-υπαλλήλους και λειτουργία 20ετών εδρεύει στη Μόσχα. Βέβαια έχει παραρτήματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου ακόμα και σε αμερικανικό έδαφος.

Προφανώς τα προγράμματα της και τα λογισμικά προϊόντα της εν γένει με την κατάλληλη υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της, αναβαθμίζουν το επίπεδο της κατασκοπίας και ακόμα περισσότερο μπορούν να κρίνουν και αποτέλεσμα αποφάσεων και εκλογών μεγάλων δυνάμεων όπως στη προκείμενη περίπτωση.

Από το 2010 και έπειτα με κρατικές χορηγίες, η εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην πράκτορας της ΚGB Εugene Kaspersky, εφευρίσκει τα πιο εξελιγμένα προγράμματα κατασκοπίας. Αξιοσημείωτο είναι που 60κυβερνήσεις την τελευταία διετία αγόρασαν το εξελιγμένο λογισμικό της πρόγραμμα με σκοπό την παρακολούθηση των πολιτών τους. Έλα όμως που καθετί πληροφορία προφανώς πηγαίνει και στους Ρώσους.

Το παιχνίδι αυτό εκτός από διακρατικές προεκτάσεις έχει και πόλεμο εταιρειών κολοσσών που υπερβαίνουν και κράτη πολλές φορές όπως στη συγκεκριμένη τον πόλεμο των λογισμικών μεταξύ Κaspersky και Microsoft.