H DAHUA ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΝΕΡΑ

Ή μάλλον προς το παρόν παρακολουθεί την πολυπληθέστερη και φρενήρη αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου, την Κίνα. Βεβαίως αυτό γίνεται με την έγκριση του κόμματος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Κίνα μέσω της Dahua Technology  έχει εγκαταστήσει σε όλη την επικράτεια της, περίπου 170 εκατομμύρια κάμερες ενώ στο σχεδιασμό υπάρχει η τοποθέτηση ακόμα 400 εκατομμυρίων (!) μέσα στην επόμενη τριετία.
Αποτέλεσμα εικόνας για camera china streets


Προσοχή δεν μιλάμε για απλές κάμερες. Η Dahua-των 800 ευρεσιτεχνιών-πήρε την εργολαβία και προσέφερε τέτοια τεχνολογία που με την ειδική id κάρτα που έχει κάθε τέτοια έξυπνη κάμερα, θα μπορεί σε δευτερόλεπτα να προσδιορίσει με ακρίβεια, το φύλλο, την ηλικία και την εθνικότητα του προσώπου που εντοπίζει. Το δίκτυο αυτό μπορεί να καταγράψει κινήσεις ακόμα και μια εβδομάδα πριν καθώς συγγενείς και περιουσιακά στοιχεία του κάθε πολίτη.

Όλα αυτά βέβαια ελέγχονται και φιλτράρονται από υπερσύγχρονα κέντρα της αστυνομίας κάθε περιοχής. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες σε τέτοιο βαθμό ώστε ειδικοί αστυνομικοί να εκπαιδεύονται στην πρόγνωση του εγκλήματος μέσω των καμερών. Μάλιστα ο μέσος όρος εντοπισμού υπόπτου υπολογίζεται-βαριά-στο δεκάλεπτο.

Ωστόσο μπορεί ορισμένοι-θαρραλέοι-ακτιβιστές και καλλιτέχνες να αντιδρούν(ενδόμυχα)αλλά Κίνα είναι αυτή και όπως διαβεβαιώνουν οι αξιωματούχοι της, αυτή η προηγμένη τεχνολογία θα είναι πάντα σε καλά χέρια.

Για το τέλος μια ακόμα λεπτομέρεια που ίσως είναι αξία αναφοράς είναι ότι η άνωθεν εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί σε 200 χώρες...