ΧΡΟΝΟΠΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι χρονοπύλες είναι όπως αποκαλύπτει και η ονομασία τους, πύλες οι οποίες ενώνουν τις τρεις διαστάσεις του χρόνου: το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον. Η ίδια η λέξη πύλη είναι σύνθεση του γράμματος Π που παραπέμπει στο πνεύμα ή στη περιφέρεια κύκλου για ορισμένους ενώ το δεύτερο συνθετικό είναι η λέξη ύλη. Εν συντομία οι χρονοπύλες χρησιμεύουν για ταξίδι της ύλης στις διαστάσεις.

Επειδή πρόκειται για θέμα ταμπού ή φαντασίας για πολύ κόσμο, θα προσπαθήσουμε να μείνουμε σε απλά γεγονότα που είναι δεδομένα.

Δεδομένο λοιπόν είναι ότι έχει  υποστηριχθεί από ερευνητές πανεπιστημίων ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία της Γης, στα οποία κυρίως γίνεται συγκέντρωση ισχυρών μαγνητικών δυνάμεων και ως εκτούτου σχηματίζονται γεωμαγνητικά πεδία τα οποία οφείλονται σε ενδογενή αίτια αλλά και σε κοσμικές ακτινοβολίες.
  
                       Αποτέλεσμα εικόνας για χρονοπυλες

Ανακάλυψαν λοιπόν πως με τη χρήση ειδικών οργάνων στα σημεία αυτά υπάρχει μεγάλος ηλεκτρομαγνητισμός , με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ισχυρά πεδία που καμπυλώνουν το χώρο και το χρόνο, και έτσι ίσως να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλη διάσταση.

Προϋποθέσεις για να ανοίγουν οι πύλες αυτές στα σημεία που προσδιορίζονται ως Χρονοπύλες είναι και η χρονική στιγμή αλλά και η κατάσταση της ύλης. Στη μεν πρώτη περίπτωση το μυαλό μας αυτόματα πηγαίνει στην σημασία των ηλιοστάσιων, πανσελήνων και άλλων στιγμών της ημέρας ή ημερών του χρόνου από την αρχαιότητα για τον ίδιο των άνθρωπο ή και την Γη ακόμα ενώ η κατάσταση της ύλης, από τις αρχαίες θρησκείες ο διαλογισμός(σήμερα η μόδα το λέει, Γιόγκα), η προσευχή και η νηστεία πάντα "βοηθούσε" στο ταξίδι της ψυχής και του σώματος σε αλλά επίπεδα. 

Ακόμα και η Μυθολογία γίνεται αντιληπτή από επιστήμονες ότι ίσως δε πρόκειται για παραμυθάκι αλλά για κρυπτογραφημένα μηνύματα. Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός που γέννησε την φιλοσοφία και οι φορείς του, πίστευαν σε ιστορίες για...θηρία. Και εδώ στηρίζεται και ο ισχυρισμός
του Αριστοτέλη ότι τα μαντεία και τα ιερά πρέπει να είναι χτισμένα βάσει συμμετρικότητας (σα.κατανομή ενεργείας) και όχι αφημένα στη τύχη.

Ούτε τυχαίο είναι ότι το Χόλιγουντ μέσω των ταινιών του σχεδόν πάντα αποτελεί προπομπό της τεχνολογίας στη μαζική κατανάλωση, από τις ανοιχτές ακροάσεις επικοινωνίας (στάρ τρεκ) έως τις πόρτες που άνοιγαν με την ίριδα του ματιού. Εδώ στη περίπτωση αυτή προϊόντα τύπου Stargate ίσως δίνουν γεύση μέλλοντος. Ας μην ξεχνάμε και στο πρόσφατο παρελθόν το υπαρκτό ενδιαφέρον της πανίσχυρης ναζιστικής Γερμανίας για την γεωμαγνητική δύναμη των Ιμαλαίων ή της Ανταρκτικής με συνεχόμενη ροή αποστολών.

Τώρα σε ότι αφορά σε τοποθεσίες στην Ελλάδα, κάποιες-από τις πολλές-που θεωρούνται κάτω από τις άνωθεν προϋποθέσεις ως Χρονοπύλες, μάλιστα πολλές από αυτές έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αμερικανικών υπηρεσιών με παρουσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι οι Δελφοί(θεωρητικά το σπουδαιότερο σημείο), η Δήλος(όλο το νησί), περιοχές στο Πήλιο, Πεντέλη, Πάτμος, το Τσούτσουρο στη Κρήτη και τέλος ο Όλυμπος και συγκεκριμένα ο Άγιος Γεώργιος(το εκκλησάκι). Η τελευταία περίπτωση αποτελεί σημείο για έρευνα(είναι αποδεδειγμένη η εκεί παρουσία Αμερικανών, όπως και στο Τσούτσουρο)μέσω των ιστοριών που έχουν αφηγηθεί αρκετοί-λογικοί και όχι για το Δαφνί-πεζοπόροι.

Το σίγουρο είναι ότι είτε πρόκειται για αστροπύλη-χρονοπύλη το κάθε μέρος που ακούγεται, αξίζει την επίσκεψη μας για την φυσική ομορφιά ή την αρχαιολογική του σημασία.