ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

Θέμα που καλύπτει τόμους εγκυκλοπαίδειας. Από τον χαμένο κρίκο της αλυσίδας μεταξύ ...πιθήκων και των homo sapiens, την χαμένη γνώση, την κυκλική ιστορία, τις αναφορές από την αρχαιότητα (από συγκρούσεις, κτίσματα, μηχανές έως ουράνιες παρατηρήσεις συγκεκριμένων γεωγραφικών σημείων) έως την απροσδόκητη(;) τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων 50-60ετών εν συγκρίσει χιλιάδων ετών ζωής του ανθρώπου, το θέμα είναι αναμφίβολα για έρευνα.

Όμως ούτε αυτό τον ασκό θα ανοίξουμε, ούτε θα ασχοληθούμε με ερευνητές, ντοκιμαντέρ, βιβλία, προγράμματα στυλ SETI, διαστημικές αποστολές, ηλιακά συστήματα που εντοπίζει η nasa με σοβαρό ενδεχόμενο ζωής (από είδος φυτού έως κάποιου όντος), ραντάρ δισεκατομμυρίων που φτιάχνονται με σκοπό τον εντοπισμό εξωγήινων, ούτε καν για τον "μαύρο ιππότη" που κινείται γύρω από τη γη εδώ και χρόνια ή την εξωπραγματικά ακριβή μαθηματικά θέση της σελήνης. Γιατί διάφορα είναι θεωρίες και άλλα θεωρίες συνομωσίας(;), και ας υποστηρίζονται οι τελευταίες από ολοένα και περισσότερους ακαδημαϊκούς.

Ούτε καν για την περίφημη area 51, την απέραντη αυτή βάση με τους χιλιάδες υπαλλήλους που είναι χωρισμένη σε τόσους τομείς που ουσιαστικά οι υπάλληλοι τις περισσότερες φορές δεν έχουν πλήρη γνώση του αντικειμένου αλλά εργάζονται σε ξεχωριστά κομμάτια του εκάστοτε σχεδίου.

Θα πάμε στα δεδομένα. Και τα δεδομένα είναι τα πραγματικά προγράμματα κυρίως της αμερικάνικης κυβέρνησης με βασικό αντικείμενο έρευνας τους εξωγήινους. Προγράμματα που κόστισαν και κοστίζουν στους Αμερικανούς φορολογούμενους κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η αρχή έγινε το 1947 με τα επίσημα κυβερνητικά projects sign, saucer και grudge. Τα προγράμματα αυτά τερματίστηκαν ένα χρόνο μετά με το συμπέρασμα, ότι οι εξωγήινοι δεν είναι επικίνδυνοι και ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους ώστε να τους καλέσουμε.

Το 1952-1969 το project blue book κατέγραψε και ερεύνησε 12618 αναφορές για εξωγήινη παρουσία/δραστηριότητα. Το σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι οι αναφορές αυτές προέρχονταν από πιλότους ή από αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Το τελικό πόρισμα ήταν 701 αναφορές να χαρακτηρίζονται ακόμα και σήμερα-με την σύγχρονη "λογική" τεχνολογική εξήγηση- έως απόρρητες και ανεξιχνίαστες! Μάλιστα με παράρτημα του ως blue planet project/research 25, προχώρησε σε διαχωρισμό αυτών των διαστρικών ξένων σε τύπους (γκρι-ξανθούς-μαύρους) και κατηγοριοποίηση τους σε visitors-colonizers-researchers-neutrals και interactors, με τους τελευταίους ουσιαστικά να επεμβαίνουν όποτε χρειάζεται στην ανθρώπινη ιστορία προς όφελος του είδους.

Αποτέλεσμα εικόνας για project blue book

Άλλα προγράμματα που παράλληλα τρέχουν από το 1959 έως και σήμερα είναι τα project sigma με σκοπό την επικοινωνία με εξωγήινους, project brando για ιατρικές πληροφορίες για εξωγήινους καθώς και τα projects garnet-pluto-pounce-aquarius-nro και delta (code name:men in black) με αντικείμενο μελέτης την εξωγήινη τεχνολογία.

Ίσως ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι το plato και το snowbird/redlight. Tο πρώτο ανέλυε την συμφωνία της κυβέρνησης των ΗΠΑ με εξωγήινους για την μυστική παρουσία τους στη Γη με αντάλλαγμα εξωγήινη τεχνολογία. Το δεύτερο ουσιαστικά ήταν τα αποτελέσματα από τα τεστ πτήσεων αεροσκαφών με την τεχνολογία που αναφέραμε πρωτύτερα.

Το τελευταίο γνωστό project είναι το Α.Τ.Ι.Ρ. , έξοδο κόστους 25.000.000 δολαρίων ετησίως από τον αμερικανικό προϋπολογισμό. Τμήμα από το 2007 του Αμερικανικού υπουργείου αμύνης σχετικό με την επικοινωνία-πληροφορίες των διαπλανητικών επισκεπτών μας.

Όλα αυτά τα προγράμματα πλέον, από την επιλογή ορισμένων να πάρουν τα μυστικά μαζί τους στην άλλη ζωή αντί το ρίσκο της ντροπής έως την συνεννοημένη κάλυψη γερουσιαστών ανεξάρτητα πτέρυγας, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια κυρίως λόγω του Τύπου και κάποιων προσώπων σε υψηλά κλιμάκια με ανωνυμία σε πρώτο στάδιο και επώνυμα αργότερα. Ας μην ξεχνάμε και την (γραμμένη και όχι αυθόρμητη)ομιλία του πρώην προέδρου, Κλίντον, που ανέφερε σε απρόσμενη στιγμή, με δόση χιούμορ, ότι θέλει να μάθει περισσότερα για τους εξωγήινους αλλά δεν του λένε. Δεν είναι κλισέ, μήτε fake news, αλλά μια διαρκής αλήθεια ότι το βαθύ αμερικανικό κράτος είναι πιο ισχυρό από τον εκάστοτε-το πολύ οκταετή-εκλεγμένο πρόεδρο.

Η ύπαρξη των projects είναι αληθινή αλλά ο σκοπός και το αποτέλεσμα τους πάντα διφορούμενο και διχαστικό. Ίσως αυτός να είναι και ο προφανής στόχος ξέχωρα από τον ουσιαστικό.