ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Μπορεί να εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια διαφορά πάρκα και χωριά του Άη Βασίλη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά τρεις πόλεις-και φέτος-ξεχωρίζουν λόγω του ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα σε συνδυασμό με τον χώρο φιλοξενίας των χριστουγεννιάτικων τους εκδηλώσεων.

Τα Γιάννενα ως τις 8/1 φιλοξενούν τα Ασημένια Χριστούγεννα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο με φόντο την Παμβώτιδα. Οι δράσεις και οι διάφορες λειτουργίες του Πάρκου είναι συνυφασμένες με την τοπική παράδοση. Από κατασκευή κέρινων ομοιωμάτων και κοσμημάτων έως αφηγήσεις παραμυθιών δίνουν στον επισκέπτη το πακέτο της χαράς και της δημιουργίας. Η είσοδος είναι δωρεάν όπως και πολλές δράσεις. Ξέχωρα όμως το Πάρκο, η πόλη των Ιωαννίνων με σήμα κατατεθέν το Νησί και την έντονη ζωή της ως φοιτητούπολη δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να την επισκεφθείς. Μάλιστα ο  οδικός άξονας μέσω Ολυμπίας οδού και το ολοένα αναβαθμιζόμενο αεροδρόμιο κάνουν τα πράγματα πιο απλά.

Η Ονειρούπολη στη Δράμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει επιλογή μας για αυτές τις ημέρες. Η πλατεία Ελευθερίας και ο Δημοτικός Κήπος είναι το σκηνικό των δρώμενων. Η χριστουγεννιάτικη πολιτεία με το σπίτι του Άη Βασίλη, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, το σπιτάκι του παραμυθιού, το Δάσος των ευχών και της ελπίδας, μαγεύουν ντόπιους και ξένους. Σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη της περιοχής είναι τα τοπικά κρασιά, αλλαντικά και τυροκομικά. 650χλμ από την Αθήνα ενώ από την συμπρωτεύουσα απέχει 150χλμ. Επίσης επιβάλλεται η επίσκεψη στο καταπληκτικό πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με την ιστορική καπναποθήκη.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και με απόλυτη επιτυχία ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους. Ο Μύλος των 3500τμ φιλοξενεί ολόκληρο το χωριό του Άη Βασίλη στην κυριολεξία, ενώ για φέτος το βασικό στοιχείο του παραμυθιού είναι το Πολικό Τραίνο. Το εξαιρετικό της επίσκεψης είναι ότι μπορείς παράλληλα να δεις τον Μύλο-Μνημείο και την λειτουργία του κατά τα παλαιότερα χρόνια. Η είσοδος είναι δωρεάν και το θεματικό αυτό Πάρκο θα λειτουργεί έως 7/1. Φυσικά αν επισκεφθείς τα Τρίκαλα, πρέπει να γνωρίζεις ότι φημίζονται για την κουζίνα τους. Tips το Μουσείο Τσιτσάνη και το Κουρσούμ Τζαμί. Μην ξεχάσεις ότι μόλις σε είκοσι λεπτά μπορείς να βρεθείς στα Μετέωρα καθώς δεν είναι αμελητέος και ο ορεινός όγκος της περιοχής με την Ελάτη να δεσπόζει!