TESLA SEMI

Χθες το απόγευμα στη Καλιφόρνια ο Elon Musk ο περίεργος αλλά cool πρόεδρος της Tesla, you know της εταιρείας με τα σούπερ ντούπερ πολυτελή αυτοκίνητα, έκανε την έκπληξη και αντί να ανακοινώσει το νέο ηλεκτρικό αμάξι έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο για semi trucks, δηλαδή πλήρως οικολογικά φορτηγάκια για μεταφορές αγαθών.

Tesla Semi truck

Το νέο Tesla Semi όπως ονομάζεται, έχει εμβέλεια 800χλμ με μια πλήρη φόρτιση ενώ το κόστος εν συγκρίσει με το ντίζελ είναι οικονομικότερο. Η εγγύηση του οχήματος είναι για 1.600.000χιλιομετρα!!! Ζαλίστικα ήδη. Εδώ μπαταρία κινητού και στους έξι μήνες μας πρήζουν οι εταιρείες κινητών...

Όπως ανέλυσε ο Μusk ο συνδυασμός αντοχής βάρους με το κόστος χιλιομέτρων του Semi είναι ουσιαστικά μια πανέξυπνη κίνηση που όποια εταιρεία μεταφοράς την κάνει, θα δει το κύκλο δαπανών να μειώνεται αισθητά.

Σημαντική σημείωση. Το φορτηγάκι διαθέτει αυτόματο πιλότο, συνοδηγό βοηθείας, και ηλεκτρονικό υπολογιστή ειδικά για τον έλεγχο των τροχών. Έχει και κάμποσους αισθητήρες και οθόνες που δε πολυκατάλαβα τη λειτουργία τους. Όπως ομολόγησε και ο προεδράρας δεν έχει ιδέα πως να οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα αλλά σίγουρα πρόκειται για μια πρόκληση.



Η παραγωγή του θα αρχίσει το 2019 και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2020. Τιμές δεν έχουν διαρρεύσει.