SPACEX

Σε μια εξαετία δεσμεύτηκε ο Elon Musk (σσ.Tesla Motors) ότι θα δούμε το πρώτο βήμα της ανθρωπότητας στον κόκκινο πλανήτη. Ο -έχω τόσα λεφτά που ασχολούμαι με ότι μπορώ να φανταστώ- πρόεδρος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος-και- της SpaceX κάνει ακριβώς ότι πρέπει με προσεκτικά βήματα ώστε η εταιρεία του να βαδίσει χωρίς αποτυχίες και να κάνει το επίτευγμα, δηλαδή να στείλει πρώτη πλήρωμα στον Άρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για spaceX

Αλλά ας δούμε πια είναι η SpaceX. Με έδρα την Καλιφόρνια και δράση 15ετών, στόχος της είναι η επανάσταση στη τεχνολογία του διαστήματος και η μεταφορά ανθρώπων από πλανήτη σε πλανήτη όπως αναφέρει και η ίδια.

Mε τον υπερσύγχρονο πύραυλο BFR προσδοκά την κατάκτηση του διαστήματος. Ο συγκεκριμένος πύραυλος θα είναι αυτός που θα μπει στην τροχιά του Άρη με 7,5χλμ/ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον projects είναι δορυφόροι, διαστημικοί σταθμοί και ταξίδια από τη Γη προς τη Σελήνη και αντίστροφα. Βεβαίως δε παραλείπονται τα ταξίδια από πόλη σε πόλη. Μάλιστα έχουν βγει και εκτιμώμενοι χρόνοι ταξιδιού που θα μπορεί να προσφέρει η εν λόγω εταιρεία. Παραδείγματα είναι το Τόκιο-Σιγκαπούρη από 7ώρες που είναι τώρα θα γίνει σε 28λεπτά, Λος Άντζελες-Λονδίνο από 11ώρες σε 32λεπτά,  Λονδίνο-ΧονγκΚονγκ από 12ώρες σε 34λεπτά και Λος Άντζελες-Νέα Υόρκη από 5ώρες σε 25λεπτά. Τι τζετλαγκ και βλακείες. Αμνησία φάση...

Απίθανα πράγματα! Βέβαια μοιάζουν δευτερεύοντα μπροστά στη πρόκληση του αιώνα, τον Άρη.