DOCFEST

Αύριο, Τρίτη 21/11 και ως τις 26/11 θα λάβει χώρα το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα µας ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς, το Docfest.
 
Όντας µέλος ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και δικτύων, όπως το Europe for Festivals/Festivals for Europe, διοργανώνεται υπό την εποπτεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ κάθε χρόνο στον ίδιο τόπο, στη πόλη της Χαλκίδας.
 
Το Φεστιβάλ συμβάλλει στη γνωριμία και την επαφή του κοινού με την πολύ σημαντική για την Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, ταινία και ντοκιμαντέρ.  Επίσης προωθεί την προβολή και την διάδοση των Ελληνικών ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αλλά και στην προβολή της ετήσιας παραγωγής Ελληνικών ντοκιμαντέρ
 
Το Φεστιβάλ έχει προβάλλει πάνω από χίλιες ταινίες στο πανόραμα και το διαγωνιστικό τμήμα του, ενώ 200 ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Στο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και παρακολουθήσει περισσότεροι από 2 χιλιάδες δημιουργοί ντοκιμαντέρ καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού.
 
 
Για 11η συνεχόμενη χρονιά με την είσοδο ελεύθερη στους χώρους του.