ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Η περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού σύμφωνα με ειδικούς κρύβει έναν θησαυρό για το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη και για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου. Μάλιστα αποτελεί το 26% των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη που δεν έχουν εξορυχθεί (φυσικά το υπόλοιπο ποσοστό είναι στο Αιγαίο...).

Μάντεψε ποιος σουλατσάρει στα παγωμένα νερά του...Η κόκκινη αρκούδα, μαμά Ρωσία με τον Βλαδίμηρο μπροστάρη. Μα πόσο Πούτιν είσαι πια;

  Αποτέλεσμα εικόνας για putin in arctic
 

Με συνδιεκδικητές τη Νορβηγία, Δανία, ΗΠΑ, και Καναδά οι κόκκινοι έχουν σαφέστατα προβάδισμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για arctic circle russia army map



Με αδιάλειπτη παρουσία χρόνων, με την κίνηση του 2007 (περίπου στυλ Ίμια) και το project iceberg, δηλαδή γνώση και ανάπτυξη τεχνολογίας για εξόρυξη των κοιτασμάτων μέσω των παγόβουνων είναι τα στοιχεία που τους δίνουν την υπεροχή. Φυσικά σε αυτά μπορούν να προστεθούν οι επενδύσεις σε βάσεις  με πρόσφατη την υπερσύγχρονη Trilistnik(η area51 στην ρωσική-παγωμένη-έκδοση), με στρατό, πληθώρα οχημάτων-drones και την συνεχή παρουσία στον Ωκεανό ρομποτικών και μη, υποβρυχίων όπως το καλύτερο στο είδος του το Belgorod.

Ενώ παράλληλα στη φόρα βγήκε (κατά λάθος;) και ο αισθητήρας Harmony του ρωσικού στρατού, κυριολεκτικά τελευταίας τεχνολογίας που εντοπίζει υποβρύχια και οχήματα του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στη περιοχή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία με τα τωρινά δεδομένα ότι η περιοχή και τα κέρδη της θα ανήκουν στην... Γκάζπρομ δηλαδή στη Ρωσία και μόνο σε αυτή.