Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΡΝΤΙΝΟ

Ή αλλιώς η γέφυρα του Διαβόλου. Βασικά για να είμαστε καθόλα τυπικοί αυτή είναι η ονομασία με την οποία είναι παγκοσμίως γνωστή. Γέφυρες με διαβολικούς όρους ή να αποδίδονται άμεσα σε αυτόν είναι αρκετές με τις περισσότερες να βρίσκονται φυσικά στην γηραιά ήπειρο. Κάτι όμως οι δοξασίες, η ορθόδοξη παράδοση των Βαλκανίων σε συνάρτηση με τον Μεσαίωνα, θεωρώ ότι η γέφυρα που βρίσκεται στη πόλη Άρντινο-όνομα που δανείστηκε από τον ποταμό Άρδα που την διασχίζει-την κάνει ίσως την νούμερο ένα σε αυτή την παράξενη και ιδιόμορφη λίστα.

perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!

Η γέφυρα απέχει δέκα χιλιόμετρα από την βουλγαρική πόλη βρισκόμενη μέσα σε φαράγγι των βουνών της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης. Ναι όπως καταλαβαίνεις βρίσκεται κοντά μας και άνετα μπορείς να οργανώσεις μια εξόρμηση με βάση την Κομοτηνή.

Το γεφύρι λοιπόν έχει 56μέτρα μήκος και 3,5μέτρα πλάτος με εντυπωσιακές καμάρες και κατασκευάστηκε το 1518 με εντολή του Σουλτάνου Σελίμ. Σύμφωνα όμως, με τον-επικρατέστερο-μύθο ο ίδιος ο Διάβολος το έφτιαξε θέλοντας να δείξει την δύναμη του.

Όπως και να έχει πλέον η Ε.Ε. έχει αναλάβει την συντήρηση και διάσωση αυτού του μνημείου. Βέβαια αν βρεθείς νύχτα εκεί και ακούγοντας τους ήχους από τα ορμητικά νερά του Άρδα ίσως αμφισβητήσεις το ποιος είτε την έφτιαξε είτε το ποιος την συντηρεί...