KORFBALL

Είναι το άθλημα που δανείζεται στοιχεία από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ και χόκεϊ επί πάγου. Κυρίες και κύριοι είναι το Korfball(Κόρφμπολ). Οι ομάδες αποτελούνται από  4 άτομα(υποχρεωτικά μεικτές, δηλαδή άντρες και γυναίκες), που επιδιώκουν να βάλουν καλάθι.
 
Το Κόρφμπολ παίζεται σε κλειστούς ή εξωτερικούς χώρους σε γήπεδο που χωρίζεται σε ίσα μέρη, τα οποία ονομάζονται ζώνες. Στην κορυφή κάθε ζώνης υπάρχει μία μεταλλική βάση με ένα καλάθι στην κορυφή.

Το γήπεδο έχει διαστάσεις όπως και του χάντμπολ ενώ το καλάθι βρίσκεται σε ύψος 3,20 μέτρα. Η μπάλα είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του ποδοσφαίρου, μόνο που έχει περισσότερη αναπήδηση.

Στόχος της κάθε ομάδας είναι να πετύχει το καλάθι που βρίσκεται στη πανύψηλη μεταλλική βάση άνω των τριών μέτρων και δεν έχει ταμπλό. Αυτό καθιστά την ευστοχία εξαιρετικά δύσκολη. Και αν αυτό είναι περίεργο τότε ο πιο περίεργος κανονισμός είναι ότι οι παίκτες δεν επιτρέπεται να μαρκάρουν άτομα του αντίθετου φύλου.
 
Ένα άθλημα εντελώς άγνωστο για τους περισσότερους, που κερδίζει όμως ολοένα και πιο πολλούς φανατικούς παίκτες και θεατές και μάλιστα με επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
 
Με ισχυρές ομάδες είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο εμφανίζεται η Ολλανδία σε αυτό το σπορ, οπότε πάρε την παρέα σου, δοκίμασε το και μην θεωρήσεις απίθανη κάποια συνάντηση...με μια μικρή Ολλανδέζα.