ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα social media, η ταχύτητα της πληροφόρησης και η δυνατότητα να μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι την άκρη του κόσμου για να δεις από κοντά άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, έχουν κάνει γνωστές παράξενες γιορτές. Δρώμενα που σιγά σιγά λαμβάνουν χώρα και εκτός τόπου καταγωγής τους. Διαβάστε, λοιπόν, ποια είναι και πού γίνονται τα πιο περίεργα φεστιβάλ του κόσμου!

Βερολίνο. Ανά διετία πραγματοποιείται ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουστακιού. Και μπορεί ένας να αναδεικνύεται νικητής, ωστόσο όλες οι συμμετοχές αξίζουν να τις δείτε.

Κάθε χρόνο, στις 13-15 Απριλίου, στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϋλάνδης πραγματοποιείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπουγέλου. Αντιλαμβάνεστε πόσα κυβικά λίτρα νερού καταναλώνονται και τι παιχνίδι γίνεται από μικρούς και μεγάλους.

Δουβλίνο. Ρέντνεκ Γκέιμς είναι μια γιορτή που γίνεται κάθε Ιούλιο και περιλαμβάνει αγωνίσματα όπως... βουτιά με την κοιλιά σε λασπόλακκο, φτύσιμο κουκουτσιών και αλλά παρόμοια απίθανα αγωνίσματα.

Ο Ντοματοπόλεμος της Ισπανίας. Γίνεται την τελευταία Τετάρτη κάθε Αυγούστου στο Μπουνιόλ και συμμετέχουν άπαντες, ακόμα και τουρίστες, που φαίνεται να απολαμβάνουν το "μπάνιο" των 140τόνων ντοματόζουμου που κυλάει στους δρόμους. Αφού είμαστε Ισπανία άξιο αναφοράς είναι ο πόλεμος των πορτοκαλιών στο Ιβρέα κάθε Φεβρουάριο.

Ινδία. Κάθε χρόνο, μετά την πρώτη πανσέληνο του Μαρτίου, πραγματοποιείτε το Χόλι, όπου οι ντόπιοι βάφονται στα χρώματα της Άνοιξης, προκειμένου να την υποδεχτούν έτσι με τον καλύτερο τρόπο.

H γιορτή του...φαλλού. Ένας φαλλός μεγέθους 2,5 μέτρων και 280 κιλών για χάρη της γονιμότητας. Θα τον δείτε αν ταξιδέψετε μέχρι την Ιαπωνία στις 15 του Μάρτη. Επίσης σαυτή την τρελή χώρα ένα μήνα πριν μπορούμε να δούμε και τις διάσημες γυμνές λασπομαχίες.

Η ημέρα των νεκρών, πασίγνωστη παγκοσμίως, πραγματοποιείται στο Μέξικο κάθε 1η και 2η Νοέμβρη.

Άμστερνταμ 18-22 Νοεμβρίου. Το κύπελλο Κάνναβης είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στους "ειδικούς" για δοκιμή διάφορων ποικιλιών. Ουδέν σχόλιο.

Γκλούτσεστερ, Μάιος. Ένα τυρί, γκούντα κεφαλοτύρι(;), τσουλάει από απότομη πλαγιά και τρέχεις να το πιάσεις. Μόνο στην Αγγλία αυτά...

Ετοίμασε βαλίτσες και γράψε μας...όχι γενικά αλλά τις εμπειρίες σου, γιατί η συμμετοχή εδώ μετράει.