MAWA FESTIVAL

Το Mawa Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται σε διαφορετικό σημείο της Ελλάδας κάθε χρόνο. To Mawa είναι η συντομογραφία του «Μami Wata» που σημαίνει «Μητέρα του Νερού» και είναι ο όρος που χρησιμοποιούν στη Κεντρική και Νότια Αφρική για τη Σειρήνα, αυτή τη μυθική οντότητα που εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς, διαχρονικά, και με το μουσικό της κάλεσμα παρασύρει τους ταξιδιώτες.

Διεξήχθει για πρώτη φορά στη Δονούσα, πέρσι τον Ιουλίου και φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Γαύδο (Σαρακήνικο Αμφιθέατρο), στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, προσκαλώντας κοινό και καλλιτέχνες να απολαύσουν την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που προσφέρει αυτό το υπέροχο νησί.

Mέσα σε διάστημα 3 ημερών (30Ιουνίου - 2Ιουλίου) , το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μελωδίες της Μέσης Ανατολής και Ηouse, Reggae, Dubstep μέχρι Rave ήχους από την δεκαετία του 90 και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα.

Τα εισιτήρια για όλο το τριήμερο κοστίζουν 40€, για διήμερο 30€, ενώ το ημερήσιο 20€.

Ο συνδυασμός εναλλακτικής μουσικής με το πανέμορφο τοπίο της Γαύδου δημιουργούν την ιδανική διάθεση και παράλληλα μια ζωηρή ανάμνηση.