NEW YORK KNICKS

Κατρακυλάμε και φέτος, πφφφφ.... Γιατί έτσι ρε Καρμέλο; Πόσες παρατάσεις; Πόσα χαμένα σουτ στο φινάλε; Πάνε τα πλέι οφ, όνειρο ήταν και πάει. Ένα όνειρο που η κατάληξη του επαναλαμβάνεται από το 2003.
Με 22 νίκες στα 54 ματς δεν υπάρχει φως στο τούνελ και για φέτος. Πήρα φόρα και δεν ανέφερα ότι θέμα μας είναι η ιστορική ομάδα μπάσκετ της Νέας Υόρκης, οι Νικς! Ψιτ μην ακούσω για την ομάδα της γειτονιάς εκεί στο Μπρούκλιν, δεν υπάρχουν.

Η ομάδά(ρα) ιδρύθηκε στις 6 Ιουνίου το 1946-πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Τορόντο Χάσκις στις 1 Νοεμβρίου με νίκη 68:66-και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της αμερικάνικης ομοσπονδίας μπάσκετ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Νικς εξακολουθούν να έχουν την ίδια έδρα από την ίδρυση τους, το θρυλικό Madison Square Garden(19.812θέσεις)που για τους μύστες του αθλήματος θεωρείται το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό Μαρακανά.

Το όνομα της ομάδας προέρχεται από μία ονομασία που δώθηκε αρχικά στους απογόνους των ολλανδών εποίκων(εξου και τα χρώματα της ομάδας, με το πορτοκαλί ως κυρίαρχο), ενώ αργότερα η χρήση της επεκτάθηκε κατονομάζοντας και τους Νεοϋορκέζους γενικά.

Οι Νικς μάλιστα αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε Αφρο-Αμερικάνος παίχτης-Νατ Κλίντον-το 1950. Θρυλικές μορφές, στο μυαλό μου που ακόμα δεσπόζουν, ήταν ο Πατ Ράϊλι και ο Πάτρικ Γιούιν.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης έχει 2 Πρωταθλήματα, στη μακρινή δεκαετία του ’70. Πλέον, πρόεδρε Φιλ Τζάκσον πάρε πρωτοβουλίες, με120εκατ. μπάτζετ, έλεος..., γιατί με τον Πορζίνγκις μόνο, δεν πάμε πουθενά. Διώξε και πάρε τέτοια φιντάνια να τους γαλουχήσουν ο Άντονι και ο Ρόουζ (lol).

Πάντως για να λέμε την αλήθεια από το 2013 πραγματικά γίνονται βήματα για την "ανοικοδόμηση"(όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο από την διοίκηση) ώστε η ομάδα να σταθεί αντάξια με την ιστορία της φανέλας της. Go Knicks Go.