ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δέκα Μουσεία, Ελληνικά παρακαλώ, που δεν ήξερες (και τώρα θα μάθεις μίστερ/μις) και έχουν σχέση με τον ουρανίσκο και το στομάχι σου. Μην τα φας, απλά διάβαστα. Πάρε να χεις λοιπόν....


Μουσείο Ελιάς - Κρασιού και Ψωμιού στο Φισκάρδο. Επιμελήθηκε και κατασκεύασε ο Σταύρος Βανδώρος στην περιοχή, με σκοπό να δείξει στις σημερινές γενιές πως ζούσαν οι Κεφαλονίτες στις αρχές του 1900.Στο χώρο παράλληλα, εκτίθεται και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Μουσείο Μανιταριών στη Καλαμπάκα. Γνωρίστε τα μανιτάρια και την πλούσια ποικιλία τους σε σχήματα και χρώματα. Περιηγηθείτε στην συλλογή του και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα είδη που ευδοκιμούν στην Ελλάδα.

Μουσείο Εσπεριδοειδών στη Χίο. Πρόκειται για ένα μουσείο αγροτικής οικονομίας που αναδεικνύει τους τρόπους παραγωγής,καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στο πέρασμα των χρόνων,καθώς και ότι αφορά το εμπόριο και τη διακίνηση τους.

Μουσείο Ψωμιού στον Βαρνάβα. Δημιουργήθηκε σε ένα ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό στην περιοχή του Βαρνάβα και φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 520 κεντημένα είδη- με διακόσμηση- από την Ελλάδα και 22 χώρες του εξωτερικού

Μουσείο του Άρτου στην Αμφίκλεια. Είναι ένα μονογραφικό μουσείο, του οποίου το κεντρικό θέμα, ο άρτος, εξετάζεται σε σχέση με την τοπική ιστορία, κοινωνία, παράδοση, τα έθιμα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αναπτύχθηκαν λόγω γεωγραφικής θέσης, του κλίματος και της εξέλιξης της γεωργικής τεχνολογίας. 

Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. Έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική, και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα.
  
Μουσείο Ελιάς στην Άνδρο. Το κτίριο χρονολογείται πολύ πριν το έτος 1823. Αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε σε επισκέψιμο μουσειακό χώρο για να προσφέρει στον επισκέπτη κάθε ηλικίας την δυνατότητα να προσεγγίσει πολιτισμικά το πολύτιμο προϊόν αλλά και να εξοικειωθεί με τις παλαιές και πατροπαράδοτες τεχνικές της παραγωγής του.

Μουσείο Οίνου στο Καπανδρίτι. Τα Πολυάριθμα εκθέματα και αντικείμενα από τον 17ο αιώνα, που πλαισιώνονται από υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα παρέχουν στον επισκέπτη σημαντικές γνώσεις τόσο για την ιστορία όσο και για την διαδικασία παραγωγής του κρασιού, των αποσταγμάτων και του ξυδιού.

Μουσείο Μανιταριών στα Γρεβενά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαβδανιωτών με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής ,δημιούργησε σε ένα πέτρινο παραδοσιακό κτίριο, αυτόν το χώρο στον οποίο εκτίθενται όλα τα μανιτάρια της περιοχής και παρουσιάζονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, δηλαδή ένα μουσείο οινολογικών εκθεμάτων που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στην ιστορία και την τέχνη του κρασιού.