ΗΟΖΙΕR



Ναι, ήμουν και εγώ από αυτούς που όταν πρωτοάκουσα αυτόν τον ''εκκλησιαστικό ύμνο'', είπα ώπα ώπα ώπα, τι λέει το παλικάρι και  στο φινάλε ποιος είναι αυτός ο τύπος;;;; Μα ο κατα κόσμον Andrew Hozier-Byrne....

25χρονος δίμετρος Ιρλανδός που αφού πήγε να σπουδάσει μουσική στο Trinity College του Δουβλίνου τα παράτησε (κλασσικά!) από το πρώτο έτος και υπέγραψε στην Universal Music γίνοντας παράλληλα μέλος των Anuna με πολλές περιοδείες στην Βόρεια Ευρώπη.

Γόνος μουσικής οικογένειας μπορεί να γράφει μουσική, στίχους, να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα, πιάνο και σινθεσάιζερ εξίσου καλά.

Κάπου εκεί τον χάνουμε(;) και τον βρίσκουμε 2013-2014 με το μεγάλο μπαμ το ‘’Take me to Church’’ να προτείνεται κιόλας η πρώτη του δουλειά για Τραγούδι της Χρονιάς από τα Grammy.

Φυσικά οι στίχοι του είναι αλληγορικοί και θίγουν ταμπού της κοινωνίας μας, που αφορούν και τον ίδιο τον Hozier. Μάλιστα με το μετέπειτα τραγούδι του το ''Eden'' πιστοποίησε το βαθύ διαφορετικό νόημα των στίχων του. 

Είναι περιττό να πούμε τι ακολούθησε και ότι ένα νέο λαμπερό αστέρι έχει φανεί στη μουσική. Οι πάστορες τρελάθηκαν, το ράδιο μας τραγουδούσε ασταμάτητα να ''πάμε εκκλησία'', επικά λόγια ηθοποιών (σσ.Dormer κλπ), αμέτρητες προσκλήσεις από μεγάλα κανάλια του κόσμου καθώς και το μεγαλειώδες του τουρ στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, μας δείχνουν ότι θα μας απασχολήσει πολύ στα επόμενα χρόνια, αυτό το περίεργο τυπάκι.

Διατηρεί λογαριασμό σε twitter / instagram  @hozier.