Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η εμμονή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάπτυξη της σύγχρονης σιδηροδρομικής δικτύωσης της χώρας αιτιολογείται από αγγλικές αποικιακές επιρροές και από την αποφασιστικότητα και διορατικότητα των υπευθύνων ώστε τα άφθονα προϊόντα, ύλες καθώς και ο αμέτρητος πληθυσμός της να μεταφέρονται σε γρήγορο χρόνο εκμηδενίζοντας αποστάσεις της αχανής και δύσβατης σε πολλά σημεία επικράτειας. Η αποφασιστικότητα αυτή πολλές φορές δε λογαριάζει τις παράπλευρες απώλειες και την αδικία που υπόκεινται κοινωνικές ομάδες καθώς αυτά για εκείνην είναι προσωρινά. Το εκπληκτικό βιβλίο του Έιμπραμ Λαστγκάρτεν "το μεγάλο τραίνο" δίνει μια γεύση για την εμμονή της ηγεσίας για σιδηρόδρομους, λιμάνια και αεροδρόμια.

Ας πάμε όμως στο προκείμενο. Αύριο στις 23/9 η πανίσχυρη πόλη του Χόνγκ Κόνγκ φτάνει ακόμα πιο κοντά στις ανταγωνίστριες του, κινεζικές πόλεις. Η σφαίρα της Κίνας γίνεται αγαθό και των κατοίκων του Χόνγκ Κόνγκ.

{"rendered":"5e201817b82047c2a640acfff7447e2b"}

Κόστους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ το project που περιλαμβάνει νέους σταθμούς, γραμμές και φυσικά το τραίνο που πιάνει ασύλληπτες ταχύτητες για εδαφικά δεδομένα και το οποίο θα εκτελεί εβδομαδιαίως 152 δρομολόγια προς τα υπόλοιπα φημισμένα αστικά κέντρα της Κίνας.

Η σύνδεση Χόνγκ Κόνγκ-Πεκίνο θα υπολογίζεται στις εννέα ώρες και θα κοστίζει μόλις εκατό ευρώ σε αντίθεση με μια ανάλογη αεροπορική πτήση των περίπου τριών ωρών κόστους 450ευρώ. Επίσης και το Χόνγκ Κόνγκ-Σαγκάη θα είναι μια δοκιμασία για τις αεροπορικές εταιρείες έναντι του υπερσύγχρονου τραίνου.

Η τακτική της εταιρείας τραίνων για τις μακρινές αυτές αποστάσεις θα είναι παρεμφερής αεροδρομίων δηλαδή με νωρίτερη άφιξη επιβατών (45λεπτά πριν την αναχώρηση), ειδικά check point καθώς και ανάλογη αεροπλάνων διαχείριση αποσκευών. Επίσης το σύστημα κρατήσεων λογίζεται ως το πιο προηγμένο αυτή τη στιγμή.

Το Χόνγκ Κονγκ το ψαροχώρι των περασμένων δεκαετιών πλέον δεσπόζει στην παγκόσμια σκηνή αποτελώντας το χρυσό άστρο της Κίνας και κάθε μέρα με ορθολογικό σχεδιασμό γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο.