ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ

Δωρεάν➡Δίδωμι(αρχ.)➡Δώρο.

Με την άνωθεν απλή λεκτική αντιστοιχία αρκετοί συνάνθρωποι μας βλέπουν την ευκαιρία των δωρεάν παροχών ως δώρο και συμπεριφέρονται ως γύπες!

Ναι, υπάρχουν περιοχές κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες που δίνουν residential gifts. Αυτή η παροχή της διοικητικής εξουσίας σε υποψηφίους μόνιμους κατοίκους έχει διχαλωτό νόημα αφού κερδισμένοι βγαίνουν και οι δυο, δηλαδή και οι ζητώντες αλλά και οι αιτούντες διότι τις περισσότερες φορές η ζήτηση αφορά περιοχές απομακρυσμένες από μεγάλα αστικά κέντρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για moving in new city for free

Πάμε στο θέμα και ας δούμε ποιες περιοχές δίνουν αυτά τα δώρα και την ευκαιρία για νέα αρχή.

Αλάσκα: Η επιτομή των δωρεάν παροχών στους κατοίκους της. Μέχρι το 1986 σου έδιναν εκτάσεις, σπίτι και αρκετά λεφτά κάθε έτος με μοναδικό κριτήριο την μόνιμη διαμονή, σχεδόν, όλο το έτος στην πολιτεία. Οκ, βέβαια οι παροχές δίνονταν στην επαρχία της Αλάσκα δηλαδή μακριά από πόλεις όπως το Άνκορατζ. Εσύ με τις αρκούδες δηλαδή. Παρόλα αυτά οι αιτήσεις και παράλληλα οι εγκρίσεις ήταν υπεράριθμες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία του προγράμματος (1960-1986). Σήμερα το κριτήριο, πάνω κάτω, παραμένει το ίδιο αλλά τα tips άλλαξαν με την πολιτεία να δίνει το 25% των κερδών του πετρελαίου-που πουλάει η (κρατική!) εταιρεία-σε όλους τους κατοίκους ισομερώς, φοροελαφρύνσεις και περίπου 1250$ κάθε χρόνο, σε κάθε μόνιμο κάτοικο της Αλάσκα.

Kάρτες, Νεμπράσκα: Η αμερικανική κωμόπολη δίνει δωρεάν οικόπεδα σε οποιονδήποτε θελήσει να χτίσει. Επιπρόσθετα ο Δήμος μπαίνει ως εγγυητής σε τυχόν στεγαστικό δάνειο του νέου δημότη με αρκετά ευνοϊκούς όρους. Η προσφορά δε σταματάει εκεί αλλά συνεχίζεται με δωρεάν χρήση νερού, μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρισμού καθώς και χρήματα για σπουδές παιδιών.  Παρόμοια πολιτική παρουσιάζεται και σε ακόμα δύο πολιτείες των ΗΠΑ τη Μινεσότα και το Κάνσας με τις κωμοπόλεις, Νιου Ρίτσαρντ, Άρμονι και Λίνκολν, Μαρκέτ αντίστοιχα, με extra tips για άτομα που επιθυμούν να μετακομίσουν στην περιοχή τους, έχοντας βάση πάντα τις δωρεάν εκτάσεις γης.

Καταρράκτες Νιαγάρα: Πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές άρα σε άτομα που είναι ήδη καταχρεωμένα (γιατί στις ΗΠΑ σπουδές σημαίνουν και γερό δάνειο) και τους δίνει 7000$ με σκοπό να παραμείνουν στη περιοχή. Παρηγοριά στον άρρωστο αλλά κάτι είναι και αυτό και μάλιστα έχει απήχηση.

Σασκατσουάν: Ολόκληρη η επαρχία του Καναδά, ναι η Σασκατσουάν, μην προσπαθήσεις να την πεις, ούτε να τη γράψω δε μπόρεσα, τέλος πάντων, αυτή η τεράστια καναδική επαρχία, προσφέρει σε απόφοιτους της, περίπου 15000€ μέσω ενός περίπλοκου φορολογικού συστήματος που δε πολυκατάλαβα και μόνο ο κ.Τσακαλώτος θα μπορούσε να μας εξηγήσει. 

Χιλή: Σε ολόκληρη την επικράτεια της νοτιοαμερικανικής χώρας ισχύουν πλεονεκτήματα για όσους θέλουν να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με σκοπό την κερδοφορία μέσω εξαγωγής του προϊόντος τους. Από συμβούλους, λογιστικά προγράμματα, υπηρεσίες ίντερνετ και προγράμματα εκπαίδευσης έως αεροπορικά εισιτήρια. Όλα δωρεάν. Η κορυφή της πυραμίδας είναι η καταβολή από το κράτος του ποσού των 45000$ στο νέο επιχειρηματία. Παρεμφερές κίνητρο δίνει και το Πάιπστοουν της Μανιτόμπα (Καναδάς)με 32000$ ενίσχυση στις νέες επιχειρήσεις ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετά δημοτικά οικόπεδα που πωλούνται για μόλις δέκα δολάρια.

Γιουκόν: Παραμένουμε στον Καναδά με την επαρχία να παραχωρεί δωρεάν 650 στρέμματα αρκεί να γίνεις αγρότης και να την καλλιεργήσεις για τουλάχιστον επτά χρόνια. Τώρα με τόσο κρύο άντε να καταφέρεις κάτι...

Άγιος Μαυρίκιος: Το αστρονομικό πόσο των 500€ για όποιον θέλει να ανοίξει μια πρωτοποριακή επιχείρηση δίνεται από το νησιωτικό κράτος. Οk η παγίδα εδώ είναι τα μοχίτο που θα πληρώσεις στις παραλίες του.

Ενισχύσεις τέτοιου είδους δίνονται και στην Ευρώπη, κυρίως σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία όμως από... χωριά με ιδιαίτερη πληθυσμιακή ή οικονομική κατάσταση αλλά και με προϋποθέσεις που στα μετέπειτα χρόνια διαμονής υπερβαίνουν κατά πολύ ότι πήρε το άτομο που μετακόμισε στην προκείμενη περιοχή.